بابایی معاون استاندار یزد از تدوین طرحی با عنوان یزد، فرصتی برای سرمایه گذاری خبر داد
یزدفردا "به گزارش سایت استانداری یزد، "محمدرضا بابایی" در گفت و گو با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان یزد (بدون دعوت ازیزدفردا ) :توسعه صنعت را از برنامههای استان برای رفع محرومیت و اشتغال زایی بیان كرد
بابایی در ادامه افزود : همچنین به منظور رفع محرومیت و اشتغال زایی، مجوز واحد تولید سیمان در شهرستان ابركوه از وزارت صنایع و معادن دریافت شد.
بابایی خاطر نشان كرد: برای رفع محرومیت در شهرستان طبس نیز مجوز احداث واحد ككسازی و واحد نیروگاه زغالی در این شهرستان دریافت شده است و سرمایهگذاران نیز از آن استقبال كرده اند.
وی توسعه صنعت را از برنامههای استان برای رفع محرومیت و اشتغال زایی بیان كرد و اظهار داشت: پیگیری ایجاد واحدهای فولادی در مناطق مختلف استان نیز در دستور كار قرار دارد.
معاون استاندار همچنین با اشاره به اینكه معدن سرب و روی مهدی آباد با 180 تن ذخیره معدنی و سیمان بوهروك مهریز سالها بلاتکلیف بوده گفت: اخیرا با پیگیریهایی كه از سوی مسوولان استان صورت گرفت به نتایج مناسبی رسیده ایم.
بابایی تدوین استراتژی توسعه صنعتی و معدنی، صادرات و كشاورزی استان را از دیگر اقدامات حوزه برنامه ریزی عنوان و هدف از اجرای آنها را فراهم نمودن ساز و كارهای توسعه بخش های یاد شده عنوان كرد.
وی همچنین به مصوب و مدون کردن توانمندیهای استان در حوزه برنامه ریزی اشاره كرد و افزود: به منظور در اختیار گذاشتن توانمندیهای صادراتی استان به دیگر كشورها، تورهای تجاری را از استان به كشورهای هدف اعزام می كنیم و یا پذیرای نمایندگان آن كشورها هستیم.
وی همچنین تدوین طرحی با عنوان "یزد، فرصتی برای سرمایه گذاری" را از دیگر اقدامات حوزه برنامه ریزی در این بخش ذكر كرد.
معاون برنامه ریزی استاندار گفت: طرح آمایش استان كه به عنوان اسناد بالادستی بعد از سند توسعه استان تدوین شده بود در دستور کار استان قرار گرفته که خروجی آن وضعیت را روشن كرده و برای استان بسیار مفید خواهد بود.
بابایی یادآور شد: در کارگروه توسعه صادرات به صورت مشخص برند صادراتی استان به بحث گذاشته شد كه در نهایت مقرر گردید یک برند صادراتی را برای محصولاتی که از استان به کشورهای هدف صادر می شود طراحی و تدوین كنیم.
وی اضافه كرد: موضوع یاد شده به صورت اختصاصی در اتاق بازرگانی و اتحادیه صادرکنندگان در حال پیگیری است که امیدواریم با محقق شدن آن، صادرات استان تحت برنامه ای خاص صورت گیرد.
بابایی همچنین گفت: برای بخش بهاباد یك واحد گندله سازی در دستور کار قرار گرفته و مقدمات آن فراهم شده كه امیدواریم هر چه سریعتر عملیاتی شود.
وی با اشاره به اهمیت منطقه ویژه اقتصادی كه در استان راه اندازی شده افزود: در حال حاضر هفت واحد فعال در منطقه ویژه اقتصادی استان فعال هستند و قرارداد واگذاری زمین برای 42 واحد جدید نیز تنظیم شده است.
معاون برنامه ریزی استاندار گفت: نرخ بیکاری استان براساس آخرین آمار استخراج شده 5/5 درصد بود به طوریكه در فصل بهار پایین ترین نرخ بیکاری را در کشور داشتیم و این در شرایطی است كه نرخ بیكاری فصل زمستان پارسال 7/7 و در کل سال قبل 9/9 بود.
بابایی اظهار داشت: هم اكنون 13 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی، 44 درصد در بخش خدمات و 43 درصد در بخش صنعت است.
وی همچنین با اشاره به اینكه سهم اخیر استان از تسهیلات بنگاههای زودبازده، 125 میلیارد تومان است گفت: با توجه به تقاضا هایی که در استان داریم این رقم بسیار ناچیز است و در صورت وصول شدن 150 میلیارد تومان مصوبه سفر ریاست جمهوری به استان یزد قدم های مناسبی برای متقاضیان واحدهای صنعتی در استان برداشته خواهد شد.
بابایی با اشاره به اینكه 400 میلیارد تومان به بنگاههای زودبازده استان تزریق شده و شش هزار طرح برای این میزان اعتبار معرفی شدند گفت: دو هزار و 230 طرح تاکنون به بهره برداری رسیده است و اشتغال ایجاد شده تا کنون هفت هزار و 200 نفر بوده و کل اشتغالی که برای این طرح در نظر گرفته شده 25 هزار نفر است.
بابایی افزود: در طرح ملی آمایش صنعتی و معدنی كشور نیز 774 میلیارد تومان به استان یزد اختصاص داده شد كه واحدهای صنعتی واجد شرایط را از طریق سازمان صنایع و معادن استان به وزارت صنایع و معادن معرفی کردیم.
وی اضافه كرد: 500 میلیون دلار تسهیلات ارزی نیز طی سال گذشته و امسال برای متقاضیان دریافت تسهیلات در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان مصوب و به مراجع ذیربط معرفی شد.
وی اظهار داشت: در شش ماهه نخست سالجاری طی 21 جلسه در ستاد ویژه به مشكلات 47 واحد صنعتی استان رسیدگی شد.
وی همچنین گفت: صادرات استان در شش ماهه نخست امسال از نظر وزنی 190 هزار تن و از نظر ارزی 140 میلیون دلار بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی 43 درصد و از لحاظ ارزشی 20 درصد رشد داشته است.
معاون استاندار کالاهای صادر شده از استان را 108 قلم ذكر كرد که سهم كشورهای هدف در این بخش به ترتیب، عراق 22 درصد، سوریه 17 درصد، بلژیک 13 درصد، ایتالیا 10 درصد، روسیه 9 درصد، افغانستان 9 درصد و پاکستان هفت درصد بوده است.
معاون استاندار یزد با اشاره به طرح جمع آوری اصلاعات اقتصادی خانوارها، استقبال خانوادهای یزد از این طرح را مناسب دانست و گفت: در طرح یادشده و بر اساس آمار جمعیت استان در سال 85، به لحاظ تعداد خانوار 100 درصد و بر اساس تعداد افراد خانوارها 87 درصد استقبال را شاهد بودیم.
معاون برنامهریزی استاندار یزد در بخش دیگری گفت: شركت سیمرغ كه حدود 90 درصد تخم مرغ مورد نیاز مردم یزد را تامین میكند طی سالهای گذشته بعلت بوی نامطبوع و ناراحتكننده آن بارها مورد اعتراض مردم و بویژه اهالی ساكن در اطراف آن قرار گرفته بود در حال انتقال به خارج از شهر است.
بابایی افزود: این شركت مشكلات آلودگی را برای شهر ایجاد میكرد و مردم درخواستهای متعددی برای انتقال آن داشته اند كه به دنبال این خواستهها، پیگیریهایی صورت گرفت و مقرر گردید سالنهای این شركت بر اساس خروج مرغهای پرورشی مسدود شود.
وی با اشاره به اینكه تاكنون شش سالن از مجموع ۱۴سالن شركت سیمرغ تخلیه و مسدود شده است و شش سالن دیگر تا پایان امسال مسدود میشود اضافه كرد: دو سالن باقی مانده نیز در اوایل سال آینده تخلیه خواهد شد.
بابایی از اختصاص زمین برای احداث محل جدید شركت سیمرغ یزد خبر داد و گفت: زیر ساختهای لازم برای احداث این شركت انجام شده است.
وی در پایان اظهار داشت: طی شش ماهه نخست سالجاری بیش از 285 میلیون سهم به ارزش 786 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار یزد داد و ستد شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ تعداد سهام 140 درصد و به لحاظ ارزشی 118 درصد رشد را نشان می دهد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025